Sănătate Emoționala Acasă | FabuloCity

Descriere atelier

Personalitatea copilului se formează prin interacțiunea cu adulții din viața lui. 

Dacă îți oprești atenția asupra acestei idei, observi ce rol determinant ai, ca părinte, în viitorul copilului tău. 

Vestea bună este că nu trebuie să fii un părinte perfect, căci nici nu poți fi, dar poți afla cum creezi un atașament sigur cu copilul, la ce să te aștepți pe fiecare etapă de vârstă și cum să crești potențialul ce există deja în el. 

Haideți să nu mai privim trauma ca pe un substantiv, ci ca pe o relație.” 

Știi acel moment când, deși știi metode să îți controlezi furia, citești cărți de dezvoltare personală, asculți podcasturi de parenting, totuși…reacționezi AUTOMAT ca și cum ai avea un buton și copilul știe mereu cum să îl apese? 

Ei bine, dacă nu există spațiu între stimul (situația care te supără) și răspuns (cum alegi să reacționezi), este semn că este răspunsul TRAUMEI. Adică o rană ce se activează in pofida cunoștințelor tale despre cum ar trebui să reacționezi. 

Știai că SILENT TREATEMENT, adică ignorarea copilului după ce l-ai certat, în urma unui comportament care nu ți-a plăcut, are potențial traumatizant? 

‌Copilul învață că atunci când nu este pe placul tău, când nu corespunde așteptărilor tale, când nu e perfect, existența lui este ignorată, adică “dacă nu ești cum vreau eu/cum cred eu că e bine, nu existi pentru mine.” 

Așa că, te invit la WORKSHOP-ul interactiv Sănătate Emoțională Acasă, în care vom privi relația mamă-copil/tată-copil sub lentila atașamentului. 

Vom discuta despre: 

  • etapele de dezvoltare ale creierului
  • tipuri de atașament ( la părinte/la copil) 
  • “ok, am gresit! Acum ce fac?” – cum producem schimbarea 
  • alfabetizare emoțională acasă- cum îmi învăț copilul despre emoții, metode și tehnici de reglare 
  • Cum lucrez cu propriile traume

Va fi un workshop parțial teoretic- cu bază științifică și parțial experiențial, ne vom juca, vom aplica și reflecta :). 

La final, vei primi kitul downloadabil de planșe ZenSibil cu care să începi alfabetizarea emoțională acasă. 

Îți dau întâlnire JOI, 10.11.2022, 17:30-20:30, pe Strada Morilor nr.10, la FabuloCity. 

Investiție: 200 lei 

Număr limitat de participanți.

Program

Joi 10.11.2022

Galerie foto

Geo

Co-fondator, psihoterapeut
Programări online

Doriți să vă programați la acest atelier? Vă rugăm să completați formularul de mai jos și în cel mai scurt timp un membru al echipei noastre o să vă contacteze telefonic pentru confirmare.